About us

Wat ooit voor mij begon met een kledingstand op muziekfestivals in Belgiƫ, Nederland en Duitsland, mondde uit in een gezellige, kleurrijke, alternatieve kleding- en retro winkel.

Toen mijn haren enkele tinten lichter dreigden te worden, begon ik na te denken over een winkeltje en intussen bestaat Let's go bananas al 18 jaar.

Eerst waren we gevestigd op het hoekje van de Hoogstraat in Antwerpen tegenover de Number One, daarna en nu nog steeds op nummer 23. We startten met festivalkleding, die we zelf uitzochten en dit vooral in Thailand, Nepal (een goed excuus om te reizen!) en stilaan ook in Engeland. Daar is de liefde voor retro kleding ontstaan en hoewel we festival/vrijetijdskleding nog steeds volop verkopen, is retro ons voornaamste artikel. Deze stijl is namelijk heel vrouwelijk en aantrekkelijk in alle maten en voor alle leeftijden. We hebben klantjes van 3 tot 83 jaar.

We hebben ook kledij voor mannen die van de retro stijl houden! We proberen zoveel mogelijk kleding en accessoires ter plaatse uit te kiezen. In Engeland bezoeken we retro beurzen en groothandelaars. In Nepal gaan we tot  in de kleine fabriekjes zodat we zelf accenten kunnen leggen en zien dat de goederen in menswaardige arbeidsomstandigheden worden geproduceerd. Fair Trade!


We zijn ook al jaren gespecialiseerd fun-en rockabilly t-shirts.


Ik had nood aan een heel goede kracht in de winkel. Dat is Eva geworden. Zij had als shopmanager bij een middelgrote keten al tonnen ervaring in de verkoop. Bovendien is ze een een kei in winkelinrichting en -presentatie en weet ze als geen ander kleding te combineren. Ze brengt dat op een vriendelijke, niet-opdringerige en enthousiaste manier wat zeer gewaardeerd wordt door de klanten.

En dus ook door mij!


Vanwaar komt de naam van de winkel vraag je je af?

Ik zat bij een vriend in zijn magazijn tussen de bananendozen te brainstormen over een naam voor mijn shop en plots was het daar! Deze Amerikaanse uitdrukking betekent zoveel als "laten we eens gek doen" en dat was ook de bedoeling: leuke, kleurrijke en vrolijke kleding verkopen, los van de voorgekauwde, voorgeprogrammeerde mode.


Frank.